- Bölgemizin vazgeçilmez aktivitelerinden biri olan Türk Gecesinin tarihi baya bir eskilere dayanıyor.Eskiden bölgemize gelen turistler kültürümüzü daha iyi tanımak için meydanlarda köy halkı tarafından düzenlenen yemek ve müzik eşliğindeki şölenlere katılırlardı.
Sema gösterisiyle başlayan bu şov geleneksel halk danslarımızla ve profesyonel dansçılar eşliğinde devam eder. Bunların yanı sıra yöresel yemek ve içeceklerimizde ikram edilir.
Kapadokya Bölgesinde düzenlenen Türk Gecesi, kayadan oyma mekanlarda gerçekleştirilen ve yıllardan beri dört mevsim de düzenlenen, yabancı turistlere Kapadokya kültürünü tanıtırken bir yandan da eğlendirmek amacıyla yapılan bir görsel şovdur.
Bu gösteriler Avanos ve Uçhisar bölgelerinde 3 ya da 4 saat aralığında yapılmaktadır. Eski han veya mağara diye adlandırılan kayadan oyma yerlerde yemek ikramından sonra yapılmaktadır.
Türk gecesi deyince akla gelen ilk şey oryantal dans gösterileridir. Şovun en gözde bölümü burasıdır çünkü bu gösteride sizlerde yerinizde duramayıp kendinizi bi anda pistte bulacaksınız. Dansözlerin amatörce dans etmeleri, masada izleyen bazende dans eden seyircileri gülme krizine sokarak eğlenceli dakikalar geçimenize yardımcı olacaktır.
Şov aralarında ise sizlere müzik ziyafeti sunacak olan Türk müziğinin sevilen parçalarınıa sizlerde eşlik ederek gecenizi daha da güzelleştirebilirsiniz. Gecenin finalini ise Kafkas Dans gösterisiyle yaparken katılımcının çokluğuna göre de oyun havalarıyla birlikte final kutlamasını bitiriyoruz.
- Erken rezervasyon yapılmalı.
- Mevsimsel Akşamları hava serinlemesinden dolayı kıyafetlerinizi ona göre seçim yapmalısınız.
- Sema gösterisi esnasında yemek ve içmek doğru sayılmaz.